Handlekurv


Handlekurven er tom

NOK 0,00

0

Hva er Yerba Mate godt for?

Introduksjon

Yerba mate, en te laget av planten Ilex paraguariensis. Den har blitt konsumert i søramerikanske land i mange hundre år av gamle indiske sivilisasjonene. I følge Tropical Plant Database er Ilex paraguariensis er et mellomstort eviggrønt tre som vokser i nærheten av bekker på ca 2000 meter over havet. Bladene brukes til å lage den populære drikke, som har en rekke kjent helsemessige fordeler.

Antioksidanter

Yerba mate har en evne til å fremme produksjon og aktiviteten av peroksidase - etantioksidant enzym i munnen. Dette kom frem i en undersøkelse fra 2007 gjort av "Food and Chemical Toxicity" studien. Studien fant en økning i total peroksidase nivåer og peroksidase aktivitet for både vann ekstrakter og alkohol ekstrakter av yerba mate. Men de kommersielle produkt laget av Yerba Mate planten ga resultater som overgikk begge laboratorie ekstraktene.

Tretthet

Yerba mate inneholder 50-100 mg koffein per kopp (6 oz) kopp, ifølge Tropical Plant Database. Dette gir mer enn det dobbelte av sentralstimulerende effekten av svart te, som inneholder 10-60 mg per kopp (6 oz). Kaffe inneholder 100-250 mg per 6  kopp (oz). 

Diabetes

I følge en "Fitoterapia" studie i 2005 hemmer yerba mate dannelsen av glycation, eller AGE's. Glycation dannes når det er overflødig blodsukker - som forekommer ved diabetes - reagerer med protein molekyler som sirkulerer i blodet. Forskerne fant at en vann ekstrakt av yerba mate redusert dannelse av AGE's med 40 prosent, mens grønn te ikke viste noen signifikant effekt. Yerba mate hadde sin virkning ved å hemme andre fase av glycation reaksjonen, som er formidlet av frie radikaler.

Beskytter leveren

En studie i 2001 "Journal of Ethnopharmacology" fannt at yerba mate inneholder choleretic, eller galle-stimulerende egenskaper samt evnen til å redusere intestinal transittid. 
 



Kilde: http://www.livestrong.com/article/277098-what-is-yerba-mate-good-for/#ixzz1H9LKIvMU